Pensioen juf Magda

Geplaatst 24 feb. 2015 07:38 door Webmaster GBS De Duizendpoot   [ 24 feb. 2015 13:11 bijgewerkt ]
Dinsdag 24 februari, de dag van het pensioen van juf zedenleer, Magda Van Helleputte, een dag die de leerlingen en leerkrachten van De Duizendpoot niet zomaar voorbij konden laten gaan!
Ze boksten een heus verrassingsprogramma in elkaar. Op de tonen van Lac du Conemara werd juf Magda de zaal ingeloodst, door een erehaag van kleuters. Nadien deed de directeur een woordje en zette Magda in de bloemen, hij bedankte haar voor de jarenlange inzet. Nadien overhandigde ook Dominique Buysse, schepen van onderwijs een kleine attentie aan juf Magda. Ook juf Magda nam even zelf het woord, al was dit, overdonderd door de emoties, niet simpel. Ze kijkt terug op een lange carrière die startte in 1971: "Ik ben gestart als turnjuf, maar vanaf 1998 werd dit stilaan vervangen door zedenleer. Ik heb in het begin van mijn loopbaan heel Vlaanderen doorkruist, van Lokeren tot Landegem. Tot ik in 2001 in Bassevelde terecht kwam, daar voelde ik me thuis. Een kleine school, collega's en een directeur die als familie zijn, zeer warm." Verder wou ze er niet teveel woorden aan vuil maken. Ze besloot met: "Alles heeft een eind, alleen een worst heeft er twee."
Hierna namen de kinderen weer de touwtjes in handen. De kinderen van het 1ste en 2de leerjaar zongen een lied over kinderrechten, een onderwerp waar juf Magda elk jaar rond werkte. 
De kinderen van het 3de en 4de leerjaar dansten een mooie rondedans. De nachtegalen van de school zijn in het 5de en 6de leerjaar te vinden. Ze brachten eerst live een eigen versie van de "Broken Circle Breakdown" en verrasten later nog iedereen met een zelfgeschreven lied over juf Magda op de tonen van Luc De Vos' 'Mia'. 
Ook de kleuters mochten natuurlijk niet ontbreken en stalen het hart van juf Magda met hun kusjesdans.
Afsluiten deden de kinderen die zedenleer volgden bij juf Magda. Ze zetten juf Magda letterlijk in de bloemetjes door elk een bloemetje af te geven. Daarnaast zorgden ze ook nog voor enkele mooie kunstwerken. Juf Magda was blij verrast en heeft genoten van alle attenties die ze vandaag mocht ontvangen. Directeur Pedro Haers sloot af met een gedicht: "Nu kan je pas ontspannen, je eigen dingen plannen. Nu kan je pas alles doen, dus geniet van je pensioen! Vergeet niet dat je nog steeds welkom bent op onze school, we zullen je dan ook blijven uitnodigen op onze activiteiten." 
Een uitnodiging die juf Magda zeker genoteerd heeft! Klik hier voor de foto's.

Comments